ITAU2020 - Advanced light sources for medical and life science imaging and analysis



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Bragg coherent diffractive imaging and crystallography: opportunities and challenges

Monday, April 6, 2020 9:00 AM (30 minutes)

Presenter: Dr ABBEY, Brian (La Trobe University, Melbourne, Australia)

Session Classification: Coherent Diffractive Imaging

Contribution ID: 2 Type: not specified

Fast-demagnetization and four wave mixing processes witnessed using FERMI seeded-FEL

Monday, April 6, 2020 10:30 AM (30 minutes)

Presenter: Dr CAPOTONDI, Flavio (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: X-ray imaging and analysis with advanced light sources

Contribution ID: 3 Type: not specified

From development to application: Simultaneous X-ray fluorescence and ptychography comes of age

Monday, April 6, 2020 11:00 AM (30 minutes)

Presenter: Dr JONES, Micheal (Queensland University of Technology)

Session Classification: X-ray imaging and analysis with advanced light sources

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Soft X-ray microscopy imaging at TwinMic: recent results

Monday, April 6, 2020 11:30 AM (30 minutes)

Presenter: Dr GIANONCELLI, Alessandra (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: X-ray imaging and analysis with advanced light sources

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

In Situ Ptychography for Materials Characterisation

Monday, April 6, 2020 12:00 PM (30 minutes)

Presenter: Dr VAN RIESSEN, Grant (La Trobe University)

Session Classification: X-ray imaging and analysis with advanced light sources

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Compact Light Source Opportunities for Australia

Monday, April 6, 2020 2:30 PM (30 minutes)

Presenter: Dr GARRETT, Richard (ANSTO, Lucas Heights, Australia)

Session Classification: FEL technology and novel light sources

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Compton scattering, compact and exotic light sources

Monday, April 6, 2020 3:00 PM (30 minutes)

Presenter: Dr DI MITRI, Simone (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: FEL technology and novel light sources

Contribution ID: 8 Type: not specified

Using a high repetition rate hard X-ray FEL for imaging. Probably arrive late on Monday, leave late Tuesday

Monday, April 6, 2020 3:30 PM (30 minutes)

Presenter: Dr MANCUSO, Adrian (European XFEL, Hamburg and La Trobe University, Melbourne,

Australia)

Session Classification: FEL technology and novel light sources

Contribution ID: 9 Type: not specified

Recent developments of imaging x-ray detectors at Elettra

Monday, April 6, 2020 4:30 PM (30 minutes)

Presenter: Dr MENK, Ralf H. (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: Imaging Detectors

Contribution ID: 10 Type: not specified

Detectors for medical imaging with x-rays

Monday, April 6, 2020 5:00 PM (30 minutes)

Presenter: Dr HALL, Chris (Australian Synchrotron, ANSTO, Melbourne)

Session Classification: Imaging Detectors

Contribution ID: 11 Type: not specified

Imaging beamline at the Australian Synchrotron and breast CT setup

Tuesday, April 7, 2020 9:00 AM (30 minutes)

Presenter: Dr HAUSERMANN, Daniel (Australian Synchrotron, ANSTO, Melbourne)

Session Classification: Beamlines and projects for medical imaging

Contribution ID: 12 Type: not specified

New imaging beamline at Elettra 2.0 and breast CT protocol

Tuesday, April 7, 2020 9:30 AM (30 minutes)

Presenter: Dr TROMBA, Giuliana (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: Beamlines and projects for medical imaging

Contribution ID: 13 Type: not specified

The breast CT project at the Australian Synchrotron

Tuesday, April 7, 2020 10:00 AM (30 minutes)

Presenter: Dr PEELE, Andrew (Australian Synchrotron, ANSTO, Melbourne)

Session Classification: Beamlines and projects for medical imaging

Contribution ID: 14 Type: not specified

Grat-X project for phase contrast breast imaging

Tuesday, April 7, 2020 11:00 AM (30 minutes)

Presenter: Dr STAMPANONI, Marco (Paul Scherrer Institute, Villigen, Switzerland)

Session Classification: Phase contrast X-ray imaging with conventional sources

Contribution ID: 15 Type: not specified

TBD

Tuesday, April 7, 2020 11:30 AM (30 minutes)

Presenter: Dr BOSS, Andreas (Medical University of Zurich)

Session Classification: Phase contrast X-ray imaging with conventional sources

Contribution ID: 16 Type: not specified

TBD

Tuesday, April 7, 2020 12:00 PM (30 minutes)

Presenter: Dr SECHOPOULOS, Joannis (Radboud University Medical Center, Nijmegen, NL)

Session Classification: Phase contrast X-ray imaging with conventional sources

Contribution ID: 17 Type: not specified

Reducing the number of re-operations in breast conserving surgery through fast, intra-operative phase contrast CT

Tuesday, April 7, 2020 12:30 PM (30 minutes)

Presenter: Dr OLIVO, Alessandro (UCL London, UK)

Session Classification: Phase contrast X-ray imaging with conventional sources

Contribution ID: 18 Type: not specified

Radiological assessment of phase contrast CT images

Tuesday, April 7, 2020 3:00 PM (30 minutes)

Presenter: Dr BRENNAN, Patrick (Sydney University, Sydney, Australia)

Session Classification: Phase contrast X-ray imaging with synchrotron sources - Part I

Contribution ID: 19 Type: not specified

TBD

Tuesday, April 7, 2020 3:30 PM (30 minutes)

Presenter: Dr BROMBAL, Luca

Session Classification: Phase contrast X-ray imaging with synchrotron sources - Part I

Contribution ID: 20 Type: not specified

SAXS signal in propagation-based phase-contrast breast CT

Tuesday, April 7, 2020 4:00 PM (30 minutes)

Presenter: Dr GUREYEV, Tim

Session Classification: Phase contrast X-ray imaging with synchrotron sources - Part I

Contribution ID: 21 Type: not specified

TBD

Tuesday, April 7, 2020 5:00 PM (30 minutes)

Presenter: Dr DULLIN, Christian (Goettingen University Hospital)

Session Classification: Phase contrast X-ray imaging with synchrotron sources - Part II

Contribution ID: 22 Type: not specified

Quantitative Coherent X-ray Lung Imaging. Arrive Sunday, leave Wednesday

Tuesday, April 7, 2020 5:30 PM (30 minutes)

Presenter: Dr KITCHEN, Markus

Session Classification: Phase contrast X-ray imaging with synchrotron sources - Part II