# 3rd Workshop on Particle Accelerator Upgrade -Removal and Installation (PAU-R&I3)



# Report of Contributions

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Welcome and Workshop Info

Monday, March 18, 2024 1:30 PM (10 minutes)

**Primary author:** VISINTINI, Roberto (Elettra)

**Presenters:** FABRIS, Alessandro (Elettra); VISINTINI, Roberto (Elettra)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 9 Type: not specified

### Status of the APS-U project

Monday, March 18, 2024 1:40 PM (30 minutes)

**Primary author:** ERDMANN, Mark (ANL-APS)

**Presenter:** ERDMANN, Mark (ANL-APS)

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 10 Type: not specified

## **SLS 2.0 Upgrade Status**

Monday, March 18, 2024 2:10 PM (30 minutes)

Primary author: WICKSTRÖM, Johan (Paul Scherrer Institute)

**Presenter:** WICKSTROM, Johan (Paul Scherrer Institute)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### **Discussion 1**

Monday, March 18, 2024 2:40 PM (15 minutes)

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### Status of Elettra 2.0 - Beamlines Phase 1

Monday, March 18, 2024 3:55 PM (25 minutes)

Primary author: VISINTINI, Roberto (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

**Presenter:** VISINTINI, Roberto (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 13 Type: not specified

### Status of the ALS-U project

Monday, March 18, 2024 4:20 PM (25 minutes)

Primary author: LEITNER, Daniela (LBNL)

Presenter: LEITNER, Daniela (LBNL)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 14 Type: **not specified** 

# PETRA IV Civil Construction while operating PETRA III

Monday, March 18, 2024 4:45 PM (25 minutes)

Primary author: HÜNING, Marcus (DESY)

**Presenter:** HÜNING, Marcus (DESY)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### **Discussion 2**

Monday, March 18, 2024 5:10 PM (20 minutes)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 16 Type: not specified

# **Toward SOLEIL Upgrade : Means, resources and strategy**

Tuesday, March 19, 2024 8:30 AM (25 minutes)

 $Toward\ SOLEIL\ Upgrade: Means, \dots$ 

Primary author: BÉCHU, Nicolas (SOLEIL)

Presenter: BÉCHU, Nicolas (SOLEIL)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### Overview of the PAL accelerators and Korea 4GSR

Tuesday, March 19, 2024 8:55 AM (20 minutes)

**Primary author:** LEE, Sangbong (Pohang Accelerator Laboratory)

**Presenter:** LEE, Sangbong (Pohang Accelerator Laboratory)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 18 Type: not specified

### **ALBA II Project**

Tuesday, March 19, 2024 9:15 AM (20 minutes)

**Primary author:** PONT, Montse (ALBA Synchrotron - CELLS)

**Presenter:** PONT, Montse (ALBA Synchrotron - CELLS)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 19 Type: not specified

# Canadian Light Source –LINAC Upgrade Project Update and Challenges

Tuesday, March 19, 2024 9:35 AM (20 minutes)

**Primary author:** CAMPBELL, Johnny (Canadian Light Source)

Presenter: CAMPBELL, Johnny (Canadian Light Source)

**Session Classification:** Session 3

Discussion 3

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### **Discussion 3**

Tuesday, March 19, 2024 9:55 AM (20 minutes)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 21 Type: not specified

## PIP-II Installation and Work Planning and Control

Tuesday, March 19, 2024 11:10 AM (20 minutes)

Primary author: BUJAK, Allen (Fermilab)

**Presenter:** BUJAK, Allen (Fermilab)

**Session Classification:** Session 4

Contribution ID: 22 Type: not specified

## **PIP-II Project - Linac Overview**

Tuesday, March 19, 2024 10:50 AM (20 minutes)

**Primary author:** GEELHOED, Michael (Fermilab)

**Presenter:** GEELHOED, Michael (Fermilab)

**Session Classification:** Session 4

Contribution ID: 23 Type: not specified

# Relativistic Heavy Ion Collider (RHIC) Operations transition to the Installation of the Electron Ion

Tuesday, March 19, 2024 11:30 AM (20 minutes)

**Primary author:** ALBANESE, Marianna (BNL)

Presenter: ALBANESE, Marianna (BNL)

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 24 Type: not specified

## Korea 4GSR Layout and girder design

Wednesday, March 20, 2024 9:10 AM (20 minutes)

Primary author: HONG, Gwang-Wook (Pohang Accelerator Laboratory)

**Presenter:** HONG, Gwang-Wook (Pohang Accelerator Laboratory)

Session Classification: Session 5

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### **NSLS-II** Accelerator Installation & Lessons Learned

Wednesday, March 20, 2024 10:55 AM (20 minutes)

**Primary author:** FRIES, Gregory (BNL)

**Presenter:** FRIES, Gregory (BNL)

**Session Classification:** Session 6

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### **Discussion 4**

Tuesday, March 19, 2024 11:50 AM (20 minutes)

**Session Classification:** Session 4

Contribution ID: 27 Type: not specified

# An Adventure Into Logistics –Problems and Solutions at Diamond Light Source.

Wednesday, March 20, 2024 8:30 AM (20 minutes)

Primary author: CONMY, Mick (Diamond Light Source)

Presenter: CONMY, Mick (Diamond Light Source)

**Session Classification:** Session 5

Contribution ID: 28 Type: not specified

# SOLEIL Upgrade : an almost complete uninstalling scenario

Wednesday, March 20, 2024 8:50 AM (20 minutes)

 $SOLEIL\ Upgrade: an\ almost\ comp\dots$ 

**Primary author:** TRIAS, François (SOLEIL)

Presenter: TRIAS, François (SOLEIL)

**Session Classification:** Session 5

Contribution ID: 29 Type: not specified

## **Cable Plan (cabling System)**

Wednesday, March 20, 2024 10:05 AM (15 minutes)

**Presenter:** GUPTA, Priyanka (LBNL)

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 30 Type: not specified

## **Cablling Strategy and experience from ESRF-EBS**

Wednesday, March 20, 2024 10:35 AM (20 minutes)

**Primary author:** JOLY, Benoit (ESRF)

**Presenter:** JOLY, Benoit (ESRF)

**Session Classification:** Session 6

Discussion 5

Contribution ID: 31 Type: not specified

#### **Discussion 5**

Wednesday, March 20, 2024 9:30 AM (20 minutes)

**Session Classification:** Session 5

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### **Discussion 6**

Wednesday, March 20, 2024 11:15 AM (50 minutes)

**Session Classification:** Session 6

Contribution ID: 33 Type: not specified

# OVERVIEW OF ESRF-EBS & ESRF-EBS TECHNICAL ZONE PREPARATION AND CABLING

Monday, March 18, 2024 3:15 PM (5 minutes)

Primary author: REVOL, Jean-Luc (ESRF)

Presenter: REVOL, Jean-Luc (ESRF)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 34 Type: not specified

# Taking off and relocating magnets due to the new collimator installation in SuperKEKB

Monday, March 18, 2024 3:30 PM (5 minutes)

Presenter: NAKAMURA, Shu (KEK)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 35 Type: not specified

# Recommissioning of the LINAC and Transition to Operation

Monday, March 18, 2024 3:20 PM (5 minutes)

Primary author: LE PIMPEC, Frédéric (Canadian Light Source)

**Presenter:** LE PIMPEC, Frédéric (Canadian Light Source)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 36 Type: not specified

# Dismantle, assembly and installation plans for the ALBA II upgrade

Monday, March 18, 2024 3:25 PM (5 minutes)

**Presenter:** FERNANDEZ, Ferran (ALBA-CELLS)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 37 Type: not specified

#### Girder Assembly and Installation at Diamond

Monday, March 18, 2024 3:35 PM (5 minutes)

Presenters: GIBBISON, Claire (Diamond Light Source); DAS, Dibyagyan (Diamond Light Source)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 38 Type: not specified

## **Infrastructures and Logistics**

Monday, March 18, 2024 3:40 PM (5 minutes)

**Presenter:** STRANGE, Lauren (BNL)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 39 Type: not specified

# Shielding wall reconfiguration - floor flatness issue and rework

Tuesday, March 19, 2024 10:35 AM (5 minutes)

**Primary author:** SIMONETTI, Giovanni (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Presenter: SIMONETTI, Giovanni (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 40 Type: not specified

### ALS-U Accumulator Ring raft and dipole installation

Tuesday, March 19, 2024 10:30 AM (5 minutes)

**Primary author:** GRIESEMER, Tobias (LBNL)

**Presenter:** GRIESEMER, Tobias (LBNL)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 41 Type: not specified

## **Logistics - Storage & Pre-Sorting Plan**

Tuesday, March 19, 2024 10:40 AM (5 minutes)

Presenter: KRIEL, Timon (DESY)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 42 Type: not specified

## Routing design

Wednesday, March 20, 2024 10:20 AM (15 minutes)

**Presenter:** DE LA JOLLA, Cheveyo (LBNL)

Session Classification: Session 6

ciao

Contribution ID: 46 Type: not specified

#### ciao

**Presenter:** CASSON, Roberta (Elettra Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

**Session Classification:** Flash Talks about Posters

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

## ALS-U Accumulator Ring installation progress and lessons learned

Tuesday, March 19, 2024 1:10 PM (5 minutes)

**Presenter:** GRIESEMER, Tobias (LBNL)

Session Classification: Session: POSTER

Contribution ID: 48 Type: not specified

### **R&I vs. Traditional Construction: Contract Structure and SOW**

Tuesday, March 19, 2024 1:15 PM (5 minutes)

**Presenter:** CADDICK, Jordan (Lawrence Berkeley National Laboratory (LBNL))

Session Classification: Session: POSTER

Contribution ID: 49 Type: not specified

### SHIELDING WALL RECONFIGURATION - FLOOR FLATNESS ISSUE AND REWORK

Tuesday, March 19, 2024 1:20 PM (5 minutes)

**Presenter:** SIMONETTI, Giovanni (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Session Classification: Session: POSTER

Contribution ID: 50 Type: not specified

#### GIRDERS BASES AND BASEPLATES –TOWARDS FAST&EASY INSTALLATION

Tuesday, March 19, 2024 1:25 PM (5 minutes)

**Presenter:** SCRIMALI, Giulio (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Session Classification: Session: POSTER

Contribution ID: 51 Type: not specified

## Infrastructure considerations for a complete linear accelerator removal and installation

Tuesday, March 19, 2024 1:30 PM (5 minutes)

**Presenter:** ERIKSON, Joshua (Canadian Light Source)

**Session Classification:** Session: POSTER

Contribution ID: 52 Type: not specified

## **UPGRADE and OPERATION OF THE ESRF-EBS LIGHT SOURCE**

Tuesday, March 19, 2024 1:35 PM (5 minutes)

**Presenter:** REVOL, Jean-Luc (ESRF)

Session Classification: Session: POSTER

Contribution ID: 53 Type: not specified

#### Planning of Relativistic Heavy Ion Collider (RHIC) Removals in preparation for the Electron Ion Collider (EIC)

Tuesday, March 19, 2024 1:40 PM (5 minutes)

**Presenter:** PONTIERI, Christopher (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Session: POSTER

Contribution ID: 54 Type: not specified

#### **ESRF** – **EBS** Component Database

Tuesday, March 19, 2024 1:45 PM (5 minutes)

**Presenter:** JOLY, Benoit (ESRF)

Session Classification: Session: POSTER

Contribution ID: 55 Type: not specified

### Remove and replace magnets to install a new beam colli

Tuesday, March 19, 2024 1:50 PM (5 minutes)

**Presenter:** NAKAMURA, Shu (KEK)

Session Classification: Session: POSTER

Contribution ID: 56 Type: not specified

## Dismantle, assembly and installation plans for the ALBA II upgrade

Tuesday, March 19, 2024 1:55 PM (5 minutes)

**Presenter:** PONT, Montse (ALBA Synchrotron - CELLS)

Session Classification: Session: POSTER

Contribution ID: 57 Type: not specified

# Installation to commissioning of a turn-key LINAC and transition to user operation

Tuesday, March 19, 2024 2:00 PM (5 minutes)

**Presenter:** LE PIMPEC, Frédéric (Canadian Light Source)

Session Classification: Session: POSTER